Дата
2024-07-22
ВАЖЛИВА ПЕРЕМОГА! АДВОКАТИ КОМАНДИ «FEDOTOV&PARTNERS» ЗАХИСТИЛИ ІНТЕРЕСИ КЛІЄНТА – ПОСТАЧАЛЬНИКА ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ У СПОРІ ЗА ПОЗОВОМ ПРОКУРОРА ПРО ВИЗНАННЯ ДОДАТКОВИХ УГОД НЕДІЙСНИМИ ТА СТЯГНЕННЯ ГРОШОВИХ КОШТІВ

Автор статті

АДВОКАТИ КОМАНДИ «FEDOTOV&PARTNERS» ЗАХИСТИЛИ ІНТЕРЕСИ КЛІЄНТА – ПОСТАЧАЛЬНИКА ЕЛЕКТРИЧНОЇ ЕНЕРГІЇ У СПОРІ ЗА ПОЗОВОМ ПРОКУРОРА ПРО ВИЗНАННЯ ДОДАТКОВИХ УГОД НЕДІЙСНИМИ ТА СТЯГНЕННЯ ГРОШОВИХ КОШТІВ   

Обставини справи: У січні 2022 року між споживачем  - комунальним підприємством та постачальником у порядку публічної закупівлі укладений договір постачання електричної енергії.   

Надалі, у зв'язку із ринковим коливанням ціни на електричну енергію, між сторонами укладено ряд додаткових угод, якими внесено зміни до первісного договору у частині зміни ціни товару.   

Прокурор, вважаючи, що зазначені угоди укладено із порушенням вимог законодавства про публічні закупівлі, звернувся до суду із позовом до постачальника, в якому просив визнати їх недійсними та стягнути грошові кошти за недопоставлену електричну енергію.   

Господарський суд Хмельницької області (справа  №924/133/24) повністю відмовив у задоволенні позовних вимог прокурора, зазначивши про їхню необґрунтованість та недоведеність.    

Адвокатом «FEDOTOV&PARTNERS»  було доведено, що оспорювані додаткові угоди укладені відповідно до вимог чинного законодавства та у порядку, передбаченому первісним договором постачання.

Таким чином, команді «FEDOTOV&PARTNERS» вдалося змінити практику, за якою подібні позови прокурора задовільняються судами у більшості випадків, незважаючи на встановлені обставини та факти.

інші публікації