Дата
2023-07-26
FEDOTOV & PARTNERS успішно захистила інтереси клієнта експортера електричної енергії та у претензійному порядку стягнули з іноземного контрагента понад 27 тисяч ЄВРО за порушення умов контракту (EFET).

Автор статті

Керуючий партнер

Федотов Максим

FEDOTOV & PARTNERS успішно захистили інтереси клієнта експортера електричної енергії та у претензійному порядку було стягнуто з іноземного контрагента понад 27 тисяч ЄВРО за порушення умов контракту (EFET).

Команда експертів юридично-консалтингової компанії  FEDOTOV & PARTNERS 

допомогли клієнту електропостачальнику, що здійснював експорт електричної енергії з України до Словаччини, зі стягненням з іноземного контрагента грошових коштів у вигляді збитків.

Клієнт звернувся з проблемою, яка полягала в тому, що іноземний контрагент клієнта, трейдер електричної енергії в Словаччині не здійснив необхідні дії для належного приймання експортованої електричної енергії.  Внаслідок такого порушення клієнт був змушений продати електричну енергію, що  призначалася для експорту — на балансуючому ринку в Україні, що спричинило збитки на суму більше, ніж 27 тисяч євро.

Завдяки експертизі команди юридично-консалтингової компанії  FEDOTOV & PARTNERS у галузі міжнародної торгівлі електричної енергії та практичного застосування положень укладеного між Клієнтом та контрагентом рамкового контракту EFET - було підготовлено обґрунтовану претензію та проведено переговори з іноземним контрагентом клієнта. Основною аргументацією причинно-наслідкового зв’язку між діями іноземної компанії та збитками нашого клієнта було доведення факту неприйняття обсягу електричної енергії (Failure of acceptance), що є порушенням умов рамкового контракту EFET.

 

Результатом нашої роботи  є отримання  клієнтом вже через кілька банківських днів компенсації збитків, що були завдані діями іноземного контрагента клієнта -  у сумі більше, ніж 27 тисяч євро.

інші публікації